Yogasemester

Yogasemester på Färjås Yogaretreats

 

Välkommen till vår yogasemester! Varje semestervecka är en egen grundläggande kurs, och du bokar in dig en eller flera veckor som det passar dig.


Du väljer det tema du helst vill lära dig mer om. Alla veckor bjuder på naturnära tillvaro och återhämtning utifrån yogiska principer. Vällagad vegetarisk mat, egna odlingar & djur, kust & hav, samtal & kravlös yogisk gemenskap. Dessutom ingår personlig vägledning inom yoga, tantra och meditation, utifån dina önskemål och behov.


Grunden i yogasemestern är Basics of Traditional Yoga, som vi erbjuder 6 av 8 veckor. En vecka var erbjuds även Basics of Traditional Tantra och Basics of Silent Meditation. Priset är 3.500:- (inklusive mat & logi) oberoende av veckans tema. Du kan även kombinera och stanna två veckor för 5.500:-. Vi bärjar måndag kl 14.00 och avsliutar söndag kl 16.00


Corona-policy: Färjås Yogasemester följer Folkhälsmyndigheternas rekommendatationer.

Vi eftersträvar att hålla aktivitetern utomhus, och begränsar grupperna till högst tio deltagare.  

Basics of Traditional Yoga

 

29 juni - 2 juli, 2 juli-12 juli

20 - 26 juli, 27 juli - 2 augusti

10 - 16 augusti, 17 - 22 augusti


I årtusenden har yoga erbjudit älskade och effektiva redskap för hälsa och personlig utveckling.


Basics of Traditional Yoga ger dig en samlad och praktisk förståelse för grundläggande yoga och de principer yoga bygger på. Du får en djupgående kunskap kring hur yoga fungerar och hur du utvecklar och anpassar din yoga till dina behov och möjligheter. Basics of Traditional Yoga lär dig:
- yogaställningar (asanas) och hur de kombineras
- subtil anatomi (chakror, koshor, nadier)
- yogafilosofi (yama&niyama)
- att sätta ihop ditt eget yogaprogram


Basics of Traditional Yoga vänder sig till dig som vill lära dig den traditionella yogans grunder. Antingen du är nybörjare eller redan har en yogapraxis kommer du få en skjuts farmåt, och hjälp där just du är.
 

Basics of Traditional Tantra


13-19 juli
Tantra är en grundläggande del av yogatraditionen. Under veckan lär du dig tantras grundläggande principer och metoder, och mer om att möta livet i kärlek.


Tantra är den konst och vetenskap som hjälper oss att navigera livets labyrint.

I samtal, övningar och genom hathayoga kommer vi studera tantras grundläggande principer; resonans, polaritet, avspänd handling och medveten närvaro. 


Basics of Tradotional Tantra lär dig:

- grundläggande principer i traditionell tantra

- grunderna i tantrisk massage

- sinnena som port till nuet

- lära känna ditt hjärtas intimitet

- din inre naturs läkande kraft.


Basics of Traditional Tantra vänder sig till alla som är nyfikna på traditionell tantra, både par och singlar. Vi tar på oss att skapa en balanserad grupp med trygga ramar för alla. Basics of Traditional Tantra ger dig möjlighet att öppna dig mer intimt för livet, men är inte ett explicit erotiskt retreat.

Basics of Silent Meditation


3-9 augusti
På Färjås Yogaretreats håller vi tyst meditationsretreat varje månad. Det finns ett stort behov av att få vara i tystnad, och fördjupa sig i meditation.


Traditionen för meditation för väckanet av själen (jivatman) och avtäckandet av Självet (atman) återfinns redan i de tidigaste indiska visdomstexterna (upanishaderna). I modern tid har det återupplivats, tex av Ramana Maharishi. 


Basics of Silent Meditation lär dig:

- grunderna i meditation

- förståelse för sinnets dubbla natur (manas och buddhi)

- praktiska metoder för att stärka fokus

- förståelse för det essentiella i oss


Basics of Silent Meditation vänder sig till alla som säker fördjupad frid och stilllhet både i meditation och hela livet. Speciellt till dig som har mod på att lära känna dig själv under en vacka av tystnad:)


Dagligt program

 

Morgonmeditation 07.00-08.00 (frivilligt)

 

Morgonmeditationen är för dig som vill börja dagen i fördjupad ro och tystnad. Vi mediterar en timme tillsammans, utan musik eller yttre vägledning.

 

Meditation är ju en svår konst. Oberoende av var du står med din meditation, så ger den tidiga morgonen alltid en stund i stillhet.

 

Yoga 08.00-10.00, 20-00-21.00


Mjuk morgonyoga för kropp och själ. Vi håller yogaställningarna stilla, avspänt och relativt länge. Vikten läggs på förbindelsen mellan din uppmärksamhet och energiernas rörelse. Morgonyogan består av uppvärmning, yogaställningar och djupavslappning.


Under resten av dagen finns yogasalen tillgänglig för dig och din yoga. Om du vill så får du  hjälp att skräddarsytt ett yogaprogram utifrån dina mål och förutsättningar.

Undervisning 11.00-12.00, 19.00-20.00


Undervisningen blandar teoretiska genomgångar med praktiska övningar, med god plats för dina frågor och funderingar. Vi begränsar grupperna till 12 deltagare just för att du skall kunna känna att du får svar och kommer vidare med just det du står med.


Dagens två undervisande pass anpassas gruppen och veckans tema. Undervisningen leds av examinerade lärare från International Federation of Yoga and Meditation ATMAN.


Karmayoga eller egen tid

Karmayoga är handlingens yoga. Utöver yoga och undervisning erbjuds karmayoga. Det kan handla om ta hand om odlingar och djur, och kanske lära dig en del om permakultur, biodling, örtmedicin eller annat som intresserar dig?


Vi ser grön terapi och trädgårdsterapi som moderna uttryck för karmayoga. Välkommen att vara med i klostrets göromål, eller ha istället ha tiden för bad, vila och egen tid:)

Extra aktiviteter

Yogisk vägledning


Du erbjuds att vid ett personligt samtal med din yogalärare avsöka hur din yogasemester kan bli så givande som möjligt! Det kan röra sig om yogapraxis, diet, vila och aktivitet, eller helt andra frågor som du vill ta upp.


Det är viktigt för oss att kan känna dig hemma hos oss och i din yoga. Antingen du redan har vandrat länge på den yogiska vägen, eller om du tar dina första steg nu i sommar vill vi gärna hjälpa dig vidare.


Massage för kropp och själ

Färjås erbjuder även massage under yogasemestern.

 

Kenneth ger en hjärtlig massage som kombinerar djupgående knådande från svensk massage med långa svepande rörelser från hawaiiansk massage. Kenneth masserar intuitivt för att balansera och harmonisera kroppen, sinnet och väcka hjärtat!

 

Boka din massage direkt hos Kenneth på telefon 070-0499164

Låna cykel och utforska omgivningarna!


Du får gärna låna cykel hos oss och utforska närliggande bad på natureservaten Vallda Sandö, Särö Västerskog, Hördalen och Sandsjöbacka.  Eller varför inte cykla in till Göteborg!

 

Vi har sex cyklar till rådighet, som vi delar och tar hand om gemensamt.

Lär mer om att

odla och förädla

På Färjås yogaretreats arbetar vi med permakultur, biodling, örtmedicin, utvecklande av krämer, hudskrubb, massageoljor och medicinsk kombucha. 


Välkommen att lära dig med oss under din yogasemester. 

Tystnad och vila 23.00-07.00 (rekommenderas)


Sömnens olika tillstånd är en viktig del av yoga. Genom att gå in i tystnad en stund innan vi somnar, lägger vi ifrån oss sinnets mer ytliga rörelser. I tystnaden hör vi lättare vår hjärtas röst, vilket leder vår sömn och dröm till djup återhämtning och inspiration.


Under tystnaden lägger vi även ifrån oss mobilen, som vi rekommenderar att lämna i en låda till nästa dag.


Måltider 10.00, 17.00, 21.00

Maten är vegetarisk och vi tillagar måltiderna gemensamt med ingredienser från egna odlingar (grönsaker, örter, sallad, tomater, bönor, kål, rödbetor och sommarens bär). Det står dig också fritt att komplettera med egen mat.


Vi följer ayurvedas råd om att äta frukost som en bonde, middag som en prins och kvällmål som en tiggare. Alltså serveras en enkel men bastant frukost vid 10.00, följt av en stor och varierad middag klockan fem. Efter kvällsundervisningen serveras ett lättare kvällsmål. Därutöver finns alltid tillgång till te och något att äta, så du behöver aldrig gå hungrig.

Vad är Färjås Yogasemester?


Antingen du väljer Basics of Traditional Yoga, Basics of Traditional Tantra eller Basics of Silent Meditation, så ligger fokus på din personlig utveckling. Samtidigt erbjuds du en återhämtande sommarsemester, med god tid till egen vila eller kravlös gemenskap.


Färjås Yogaretreats är ett modernt yogakloster som ligger i en orörd vagga mellan Vallda Sandö och Särö, ca 30 km söder om Göteborg. Våra aktiviteter vilar på klostrets fyra hörnstenar; andlig praxis, hälsa, konst och samhällsengagemang. Under höst, vinter och vår håller vi bla grön terapi, yogaundervsining och olika helgretreats. På sommaren lägger vi utbildningar och helgretreats åt sidan, och öppnar istället Färjås Yogaretreats för yogasemester.


Varje dag erbjuder undervisning, meditation, yoga, karmayoga, samtal och måltider. Du deltar i den grad och på det sätt som passar dig.


Du är välkommen att stanna en eller flera veckor. Ifall ni är en större grupp som vill komma tillsammans, så hör av er kring ramar för detta. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss innan du bestämmer dig.


Tveka inte att höra av dig till Konrad på telefon 0700 06 24 88, ifall du har ytterligare frågor:)


Boende


Din vila är en viktig del av yogasemestern. Som standard delar du dubbelrum eller stuga. Du kan även välja till eget rum eller egen stuga. 

 För mindre grupper har vi en stuga med eget kök, badrum och 4 bäddar.

Yogasemestern erbjuds för 3.500:-/vecka, eller 5.500:-/2 veckor, inkl. helpension

Enkel- och dubbelrum

Vi har tre enkel- eller dubbelrum i huvudhuset Breidablick, inrättade med två åtskilda sängar.

 

Rummen ligger i anslutning till toaletter, badrum, kök och yogasal.


Delat boende i dubbelrum eller stuga ingår i yogasemesterns utgångspris. För ett pristillägg erbjuds eget rum.

Ganesha och Tallstugan (1-2 pers)

Ganesha och Tallstugan är våra mindre trästugor, där du ensam eller som par finner naturlig avskildhet.


Stugorna är enkelt inrättade med en dubbelsäng, skrivbord och tekokare. Toalett och badrum erbjuds i närheten, i huvudhuset Breidablick.

Hanuman (3-4 pers.)

Hanuman är vår större stuga där man kan rå om sig med eget kök och badrum. Stugan är inrättad med fyra sängar, matplats, kök, badrum och tramporgel. Toalett erbjuds i huvudhuset.


Hanuman passar för er som är en grupp eller familj, och sätter pris på att kunna rå om er själva. 

Intresseanmälan

&

Bokning

 

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla ditt intresse.

Ange vilken vecka du vill boka, antal personer, samt eventuella önskemål kring boende och diet.

Vi hör snarast av oss till dig om tillgänglighet och bokningsmöjligheter.

 

För ytterliggare frågor vänligen ring 0700 06 24 88

 
 
 
 
 
 
Vegan
Glutenintollerant
Laktosintollerant
Nötallergiker
 
 
 

Färjås Yogaretreats

Färjåsvägen 60, 43494 Vallda

info@yoga-retreats.se

0700 06 24 88