yogasemester

Yogasemester på Färjås

Fördjupande och vila i en

naturnära gemenskap

 

Under sommaren öppnar Färjås Yogaretreats portarna för dig som söker en kortare eller längre yogasemester. Utöver djupgående yoga erbjuder Färjås en enkel och naturnära tillvaro med sköna sängar, hemlagad vegetarisk mat och kravlös gemenskap i natursköna omgivningar.


Det är ditt eget retreat. Vid ankomst pratar du och din yogalärare ihop er om hur yogasemestern bäst läggs upp. Vi erbjuder ett gemensamt program med meditation, hathayoga, karmayoga, yogafilosofi och samtal om hälsa.  Eftermiddagar hålls öppna för egen tid. för studier eller vila Alla gemensamma aktiviteter hålls av erfarna yogier och yogalärare från Göteborgs Yogaförening


Färjås Yogaretreats är vegetariskt och fritt från alkohol, tobak, kött och kaffe. Vi tillagar gemensamt dagens måltider med egna grönsaker, ägg, mjölk och honung. Det finns alltid veganska alternativ att tillgå och det står dig fritt att laga din egen mat.


Du erbjuds personlig vägledning inom yoga, tantra, meditation, andlig utveckling och hälsofrågor utifrån ett yogiskt perspektiv.

Dagligt program

 

Morgonmeditation 07.00-08.00 (frivilligt)

Vi börjar dagen i meditation, som förbinder oss med vår inre tystnad och skapelsens livgivande källa.

 

Morgonmeditationen är för dig som vill börja dagen i ro och tystnad. Vi mediterar en timme tillsammans, utan musik eller yttre vägledning.

 

Meditation är en svår konst. Oberoende av var du står med din meditation, så ger den tidiga morgonen alltid en tyst stund

 

Hathayoga 08.00-09.15

Vi erbjuder traditionell hathayoga, med speciellt fokus på vår subtila anatomi (chakras, koshas).


Hathayoga fokuserar på förbindelse och balans (yoga) mellan uppmärksamhet och kropp, medvetande och energi, ansträngning och avspänning, yang-yin, ha-tha. Vi håller varje yogaställning avspänt och relativt länge.


Yogapasset består av uppvärmning, yogaställningar (asanas) och djupavslappning.


Under resten av dagen finns yogasalen tillgänglig för dig och din yoga. Vi hjälper dig gärna att sammanställa ett skräddarsytt yogaprogram, utifrån dina mål och förutsättningar.

Yogasamtal 10.00-11.00

Traditionella lösningar till dagens utmaningar

 

Med utgångspunkt i traditionell yogafilosofi erbjuds dagliga samtal, ledda av kvalificerade yogalärare. Temat knyter an till kommande karmayoga och/eller kvällens gemensamma musikmeditation.

 

Genom de begrepp och förståelse som står sig genom tiderna hittar vi ofta lättare fram till våra sannaste svar på de frågor livet ställer oss inför. Under samtalen finns plats för dina frågor, erfarenheter och reflektioner.

 

Förmiddagens yogasamtal kan också erbjuda en teknik eller metod att utforska under dagen; ett frö till djupare reflektion, förfinad erfarenhet eller fördjupad uppmärksamhet.

 

Karmayoga 11.00-13.00

Karmayoga är förbindelse och balans i vardagens göromål.


Karmayoga är väletablerat i alla klostertraditioner. På Färjås kan det handla om att så, plantera eller skörda, ta hand om fåren eller engagera dig i biodling, örtmedicin eller permakultur, allt efter din önskan och förmåga.


Vi ser grön terapi, mindfullness och trädgårdsterapi som moderna uttryck för karmayoga, där man strävar efter att låta varje handling finna sin egen balans och mening just som den är.Måltider och egentid 09.30, 13.00, 19.00

Yogasemestern ger näring och vila för kropp och själ.


Måltider och egentid är viktiga delar av din yogasemester. Färjås vill erbjuda dig den näring och vila som både kropp och själ behöver, för att kunna återhämta sig och ta in nytt.


Maten är vegetarisk och vi tillagar måltiderna gemensamt med ingredienser från egna odlingar (grönsaker, örter, sallad, tomater, bönor, kål, rödbetor och sommarens bär). det står dig också fritt att ha din egen mat.


Eftermiddag och tidig kväll är helt din egen tid. havet och stranden kanske lockar, hängmattan eller yogamattan? Att läsa eller skriva en bok? Att dela en kravlös gemenskap eller bara vara i vila med dig själv?


Kvällsmeditation 22.00-22.30

Vi avslutar dagen med gemensam musikmeditation

 

Under kvällsmeditationen kristalliserar vi dagens intryck, Meditationen görs till musik, och har olika tema varje dag, i samspel med yogasamtal och karmayoga.

 

När vi mediterar med musik får vi en naturlig vägledning, och finner enkelt in i ett gemensamt meditationsfält, som ger tryghhet och ro åt meditationen. 

 

Tystnad (mauna)23.00-06.00

Vi lägger ifrån oss det sociala samtalet, och förbereder oss på nattens djupa vila.


Sömnen med sina olika tillstånd är en viktig del av livet. Genom att gå in i tystnad en stund innan vi somnar, lägger vi ifrån oss sinnets mer ytliga rörelser. Istället bjuder själen och vår kärna att träda fram, vilket leder vår sömn och dröm till djup återhämtning och inspiration.


Under tystnaden lägger vi även ifrån oss mobilen, som vi rekommenderar att lämna i en låda till nästa dag.
Yogisk vägledning

Som del av din yogasemester erbjuds du vägledning inom yoga, tantra, meditation och hälsofrågor från ett yogiskt perspektiv.


I början av din vistelse på Färjås Yogaretreats erbjuds du möjlighet att vid ett personligt samtal med en yogalärare avsöka hur din yogasemester kan bli så givande som möjligt!


Det kan röra sig om yogapraxis, diet, vila och aktivitet, eller helt andra frågor som du vill ta upp.


Det är viktigt för oss att du får det stöd du behöver för att känna dig hemma hos oss och i din yoga. Antingen du redan har vandrat länge på den yogiska vägen, eller om du tar dina första steg nu i sommar vill vi gärna hjälpa dig vidare.


Extra aktiviteter

Massage för kropp och själ

Färjås erbjuder även massage under yogasemestern.

 

Kenneth ger en hjärtlig massage som kombinerar djupgående knådande från svensk massage med långa svepande rörelser från hawaiiansk massage. Kenneth masserar intuitivt för att balansera och harmonisera kroppen, sinnet och väcka hjärtat!

 

Boka din massage direkt hos Kenneth på telefon 070-0499164

Låna cykel och utforska omgivningarna!

Du får gärna låna cykel hos oss och utforska närheten till baden och naturen på Vallda Sandö, Särö Västerskog, skogen i Hördalen eller Sandsjöbacka eller varför inte cykla in till Göteborg!

 

Vi har sex cyklar till rådighet, som vi delar och tar hand om gemensamt.

Lär mer om att

odla och förädla

På Färjås yogaretreats arbetar vi med permakultur, biodling, örtmedicin, utvecklande av krämer, hudskrubb och massageoljor. Vi brygger egen kombucha och vattenkefir. Under din tid hos oss är du hjärtligt välkommen att engagera dig och lära dig mer om dessa konster. Fråga oss på plats eller hör av dig innan, för att passa in ditt uppehåll efter dessa aktiviteter.

Vad är Färjås och YogaSemester?


Semestern är för många en möjlighet att gå i djupet med yoga och personlig utveckling. Samtidigt längtar många efter ett kravlöst och meningsskapande sammanhang bortom invanda sociala ramar. En plats där det finns massor att uppleva och lära tillsammans, och där det ges frihet att bara vara och vila med sig själv. Det är den platsen Färjås vill erbjuda dig och din yogasemester.


Färjås Yogaretreats är ett modernt yogiskt kloster som ligger i en orörd vagga mellan Vallda och Särö, 30 km söder om Göteborg. Vi älskar yoga och har skapat Färjås Yogaretreats för att kunna leva i förening och balans med livets djupaste strömmar. Våra aktiviteter vilar på klostrets fyra hörnstenar: andlig praxis, hälsa, konst och samhällsengagemang. Under höst, vinter och vår håller vi olika retreats på helgerna. På sommaren lägger vi utbildningar och helgretreats åt sidan. Istället öppnar vi Färjås för längre vistelser och erbjuder yogasemester, under persioden 1 - 31 juli.


Varje dag erbjuder gemensamma meditationer, yoga, karmayoga, samtal och måltider. Du deltar i den grad och på det sätt som passar dig.


Du är välkommen att stanna hos oss till kortare eller längre yogasemester. Ifall ni är en grupp som vill komma tillsammans så hör av er kring ramar för detta. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss innan du bestämmer dig.


Tveka inte att höra av dig till Konrad på telefon 0700 06 24 88, ifall du har ytterligare frågor kring Färjås yogasemester.

Boende

På Färjås får du tystnad och ro att vila djupt.

 

Vila är en viktig del av yogasemestern. Den gemensamma tystnaden, där vi även väljer bort mobilen för kvällen, förbereder vår sömn och återhämtning. Rummen är enkla och av klosterkaraktär. Du delar dubbelrum med bekväma sängar, bäddade med lakan torkade i vinden.

 

Möjlighet finns att välja till enkelrum, eller att dela egen stuga med din älskade. För mindre grupper har vi en stuga med eget kök, badrum och 4 bäddar.

Alla priser är inklusive mat, logi och undervisning

Enkel- och dubbelrum

Vi erbjuder tre rum i huvudhuset, som enkel- eller dubbelrum.

Manipadma är inrättat med en stor dubbelsäng, medan Padma I och Padma II istället har två separata sängar.

 

Rummen i huvudhuset ligger i anslutning till toaletter, badrum, kök och yogasal.

 

Rummen passar dig som vill ha det bekvämt och vara nära gemenskapen.

Pris

500:- / natt

2.500:- / vecka

4.000:- / 2 veckor

Enkelrumstillägg

200:- / natt

1.000:- / vecka

1.800:- / 2 veckor

Ganesha (1-2 pers)

Ganesha är en trästuga där man ensam eller som par kan dela avskildhet, enkelhet och tystnad.


Stugan är enkelt inrättad med dubbelsäng (140cm), skrivbord och tekokare. Toalett och badrum erbjuds i huvudhuset.


Ganesha passar dig som sätter pris på tystnad och avskildhet, ensam eller som par.


Pris (1 pers)

700:- / natt

3.500:- / vecka

5000:- / 2 veckor

Par (2 pers)

1.000:- / natt

5.000:- / vecka

8.000:- / 2 veckor

Hanuman (1-4 pers.)

Hanuman är vår större stuga där man kan rå om sig med eget kök och badrum. Stugan är inrättad med fyra sängar, matplats, kök, badrum och tramporgel. Toalett erbjuds i huvudhuset.


Hanuman passar för er som är en grupp eller familj, och sätter pris på att kunna rå om er själva.

Pris

1400:- / natt

6000:- / vecka

Intresseanmälan

&

Bokning

 

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla ditt intresse.

Ange önskat ankomst- och avresedatum, antal personer, samt eventuella önskemål kring boende och diet. Vi hör snarast av oss till dig om tillgänglighet och bokningsmöjligheter.

 

För bokning direkt och ytterliggare frågor

vänligen ring 0700 06 24 88

 
 
 
 
Vegan
Glutenintollerant
Laktosintollerant
Nötallergiker
 
 
 
 
 
 

Färjås Yogaretreats

Färjåsvägen 60, 43494 Vallda

info@yoga-retreats.se

0700 06 24 88