Yogasemester

Yogasemester på Färjås Yogaretreats

 

Välkommen till vår yogasemester! Varje semestervecka har ett tema och sträcker sig måndag till söndag. Du bokar in dig en eller flera veckor som det passar dig.


Du väljer det tema du helst vill lära dig mer om. Alla veckor bjuder på naturnära tillvaro och återhämtning utifrån yogiska principer. Vällagad vegetarisk mat, egna odlingar & djur, kust & hav, samtal & kravlös yogisk gemenskap. Dessutom ingår personlig vägledning inom yoga, tantra och meditation, utifån dina önskemål och behov.


Grunden i yogasemestern är Basics of Traditional Yoga, som vi erbjuder 6 av 8 veckor. En vecka var erbjuds även Basics of Traditional Tantra och Basics of Silent Meditation. Priset är 3.500:- (inklusive mat & logi) oberoende av veckans tema. Du kan även kombinera och stanna två veckor för 5.500:-. Veckorna ligger från måndag kl 11.00 till söndag kl 16.00. 

 

Corona-policy: vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När vädret tillåter flyttar vi ut undervisningen, och grupperna är begränsade till högst tio deltagare.

Basics of Traditional Yoga

 

29 juni - 2 juli (v27), 3 juli-12 juli (v28)

20 - 26 juli (v30), 27 juli - 2 augusti (v31)

10 - 16 augusti (v33), 17 -22 augusti (v34)


I årtusenden har yoga erbjudit älskade och effektiva redskap för hälsa och personlig utveckling.


Basics of Traditional Yoga ger dig en samlad och praktisk förståelse för grundläggande yoga och de principer yoga bygger på. Du får en djupgående kunskap kring hur yoga fungerar och hur du utvecklar och anpassar din yoga till dina behov och möjligheter. Basics of Traditional Yoga lär dig:
- yogaställningar (asanas) och hur de kombineras
- subtil anatomi (chakror, koshor, nadier)
- yogafilosofi (yama&niyama)
- att sätta ihop ditt eget yogaprogram


Basics of Traditional Yoga vänder sig till dig som vill lära dig den traditionella yogans grunder. Antingen du är nybörjare eller redan har en yogapraxis kommer du få en skjuts farmåt, och hjälp där just du är.
 

Basics of Traditional Tantra


13-19 juli (v29)
Tantra är en grundläggande del av yogatraditionen. Under veckan lär du dig tantras grundläggande principer och metoder, och mer om att möta livet i kärlek.


Tantra är den konst och vetenskap som hjälper oss att navigera livets labyrint.

I samtal, övningar och genom hathayoga kommer vi studera tantras grundläggande principer; resonans, polaritet, avspänd handling och medveten närvaro. 


Basics of Tradotional Tantra lär dig:

- grundläggande principer i traditionell tantra

- grunderna i tantrisk massage

- sinnena som port till nuet

- lära känna ditt hjärtas intimitet

- din inre naturs läkande kraft.


Basics of Traditional Tantra vänder sig till alla som är nyfikna på traditionell tantra, både par och singlar. Vi tar på oss att skapa en balanserad grupp med trygga ramar för alla. Basics of Traditional Tantra ger dig möjlighet att öppna dig mer intimt för livet, men är inte ett explicit erotiskt retreat.

Basics of Silent Meditation


3-9 augusti (v32)
På Färjås Yogaretreats håller vi tyst meditationsretreat varje månad. Det finns ett stort behov av att få vara i tystnad, och fördjupa sig i meditation.


Traditionen för meditation för väckanet av själen (jivatman) och avtäckandet av Självet (atman) återfinns redan i de tidigaste indiska visdomstexterna (upanishaderna). I modern tid har det återupplivats, tex av Ramana Maharishi. 


Basics of Silent Meditation lär dig:

- grunderna i meditation

- förståelse för sinnets dubbla natur (manas och buddhi)

- praktiska metoder för att stärka fokus

- förståelse för det essentiella i oss


Basics of Silent Meditation vänder sig till alla som säker fördjupad frid och stilllhet både i meditation och hela livet. Speciellt till dig som har mod på att lära känna dig själv under en vacka av tystnad:)


Dagligt program

 

Morgonmeditation 07.00-08.00 (frivilligt)

 

Morgonmeditationen är för dig som vill börja dagen i fördjupad ro och tystnad. Vi mediterar en timme tillsammans, utan musik eller yttre vägledning.

 

Meditation är ju en svår konst. Oberoende av var du står med din meditation, så ger den tidiga morgonen alltid en stund i stillhet.

 

Morgonyoga 08.00-09.15


Mjuk morgonyoga för kropp och själ. Vi håller yogaställningarna stilla, avspänt och relativt länge. Vikten läggs på förbindelsen mellan din uppmärksamhet och energiernas rörelse. Morgonyogan består av uppvärmning, yogaställningar och djupavslappning.


Under resten av dagen finns yogasalen tillgänglig för dig och din yoga. Om du vill så får du  hjälp att skräddarsytt ett yogaprogram utifrån dina mål och förutsättningar.

Morgonundervisning 10.00-11.00


Undervisningen blandar teoretiska genomgångar med praktiska övningar, med god plats för dina frågor och funderingar. Vi begränsar grupperna till 12 deltagare just för att du skall kunna känna att du får svar och kommer vidare med just det du står med.


Dagens två undervisande pass anpassas gruppen och veckans tema. Undervisningen leds av examinerade lärare från International Federation of Yoga and Meditation ATMAN.


Karmayoga eller egen tid 11.00-13.00

Karmayoga är handlingens yoga. Sommaren på Färjås Yogaretreats ger riklig möjlighet att ta hand om odlingar och djur, och kanske lära dig en del om permakultur, biodling, örtmedicin eller annat som intresserar dig?


Vi ser grön terapi och trädgårdsterapi som moderna uttryck för traditionens karmayoga. Välkommen att vara med om du vill, eller ha istället förmiddagen som egen tid:)

Måltider 09.30, 13.00, 19.00


Maten är vegetarisk och vi tillagar måltiderna gemensamt med ingredienser från egna odlingar (grönsaker, örter, sallad, tomater, bönor, kål, rödbetor och sommarens bär). Det står dig också fritt att komplettera med egen mat.


Yogasemestern skall också ge pålats åt egen tid. Kanske havet och stranden lockar? Mer till hängmatta eller yogamatta? Att läsa eller skriva en bok? Det står dig helt fritt att dela vår kravlösa gemenskap, eller bara vara i vila med dig själv!

Tystnad och vila 23.00-07.00 (rekommenderas)


Sömnen med sina olika tillstånd är en viktig del av livet. Genom att gå in i tystnad en stund innan vi somnar, lägger vi ifrån oss sinnets mer ytliga rörelser. Istället bjuder själen och vår kärna att träda fram, vilket leder vår sömn och dröm till djup återhämtning och inspiration.


Under tystnaden lägger vi även ifrån oss mobilen, som vi rekommenderar att lämna i en låda till nästa dag.


Extra aktiviteter

Yogisk vägledning


Du erbjuds att vid ett personligt samtal med din yogalärare avsöka hur din yogasemester kan bli så givande som möjligt! Det kan röra sig om yogapraxis, diet, vila och aktivitet, eller helt andra frågor som du vill ta upp.


Det är viktigt för oss att kan känna dig hemma hos oss och i din yoga. Antingen du redan har vandrat länge på den yogiska vägen, eller om du tar dina första steg nu i sommar vill vi gärna hjälpa dig vidare.


Kvällsundervisning & yoga 20.00-21.30


Vi fortsätter undervisning och övningar/yoga. Beroende på väder och gruppen kan det vara i huset eller på stranden. 


Massage för kropp och själ

Färjås erbjuder även massage under yogasemestern.

 

Kenneth ger en hjärtlig massage som kombinerar djupgående knådande från svensk massage med långa svepande rörelser från hawaiiansk massage. Kenneth masserar intuitivt för att balansera och harmonisera kroppen, sinnet och väcka hjärtat!

 

Boka din massage direkt hos Kenneth på telefon 070-0499164

Låna cykel och utforska omgivningarna!


Du får gärna låna cykel hos oss och utforska närliggande bad på natureservaten Vallda Sandö, Särö Västerskog, Hördalen och Sandsjöbacka.  Eller varför inte cykla in till Göteborg!

 

Vi har sex cyklar till rådighet, som vi delar och tar hand om gemensamt.

Lär mer om att

odla och förädla

På Färjås yogaretreats arbetar vi med permakultur, biodling, örtmedicin, utvecklande av krämer, hudskrubb, massageoljor och medicinsk kombucha. 


Välkommen att lära dig med oss under din yogasemester. 

Vad är Färjås Yogasemester?


Antingen du väljer Basics of Traditional Yoga, Basics of Traditional Tantra eller Basics of Silent Meditation, så ligger fokus på din personlig utveckling. Samtidigt erbjuds du en återhämtande sommarsemester, med god tid till egen vila eller kravlös gemenskap.


Färjås Yogaretreats är ett modernt yogiskt kloster som ligger i en orörd vagga mellan Vallda och Särö, 30 km söder om Göteborg. Klostret har fyra hörnstenar: andlig praxis, hälsa, konst och samhällsengagemang. Under höst, vinter och vår håller vi bla grön terapi, undervsining i yoga, tantra och meditation samt olika helgretreats. På sommaren öppnar istället Färjås Yogasemester!


Varje dag erbjuder undervisning, meditation, yoga, karmayoga, samtal och måltider. Du deltar i den grad och på det sätt som passar dig. Baics of Traditional Tantra och Basics of Silent Meditation har ytterligare program med tantraövningar respektive meditation.


Du är välkommen att stanna en eller flera veckor. Ifall ni är en större grupp som vill komma tillsammans, så hör av er kring ramar för detta. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss innan du bestämmer dig.


Tveka inte att höra av dig till Konrad på telefon 0700 06 24 88, ifall du har ytterligare frågor kring Färjås Yogaretreats eller Färjås Yogasemester.


Boende


Din vila är en viktig del av yogasemestern. Som standard delar du dubbelrum eller stuga. Du kan även välja till eget rum eller egen stuga. 

 För mindre grupper har vi en stuga med eget kök, badrum och 4 bäddar.

Färjås Yogasemester erbjuds för 3.500:-/vecka, eller 5.500:-/2 veckor

Enkel- och dubbelrum

Vi har tre enkel- eller dubbelrum i huvudhuset Breidablick, inrättade med två åtskilda sängar.

 

Rummen ligger i anslutning till toaletter, badrum, kök och yogasal.


Delat boende i dubbelrum eller stuga ingår i yogasemesterns utgångspris. För ett pristillägg erbjuds eget rum eller egen stuga.

Ganesha och Tallstugan (1-2 pers)

Ganesha och Tallstugan är våra mindre trästugor, där du ensam eller som par finner naturlig avskildhet.


Om ni som par väljer boende i mindre stuga får ni 1000:- rabatt.


Stugorna är enkelt inrättade med en dubbelsäng, skrivbord och tekokare. Toalett och badrum erbjuds i närheten, i huvudhuset Breidablick.
Hanuman (3-4 pers.)

Hanuman är vår större stuga där man kan rå om sig med eget kök och badrum. Stugan är inrättad med fyra sängar, matplats, kök, badrum och tramporgel. Toalett erbjuds i huvudhuset.


Hanuman passar för er som är en grupp eller familj, och sätter pris på att kunna rå om er själva. Om ni som grupp på fyra väljer att bo i Hanuman får ni 2.000:- rabatt.

Intresseanmälan

&

Bokning

 

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla ditt intresse.

Ange vilken vecka du helst vill boka, så hör vi av oss om tillgänglighet och bokning/inbetalning.


Yogasemestern börjar måndag kl 11.00 och avslutas söndag kl 16.00.


För ytterliggare frågor vänligen ring 0700 06 24 88

 
 
 
 
 
 
Vegan
Glutenintollerant
Laktosintollerant
Nötallergiker
 
 
 

Färjås Yogaretreats

Färjåsvägen 60, 43494 Vallda

info@yoga-retreats.se

0700 06 24 88